Betöltés...

Ördögnyelv - Glukomannan - miért jó fogyáshoz

 

Az ördögnyelv kapszula ( glükomannán kapszula)

 

 

Régóta igen népszerű, mondhatni "sztár" fogyasztószerek közzé tartozó ördögnyelv nagyon hatásos, fogyasztószer. Klinikai vizsgálatok igazolják fogyasztó hatását.

Nagyon kevés fogyókúrát támogató étrendkiegészítőről állítható, hogy hatása igazolt. Az ördögnyelv hatékonyságát vizsgálták, és az alábbi állítást lehet róla írni:

Az Europai  Élelmiszerbiztonsági Hivatal (EFSA) értékelése alapján: “A glükomannán a csök­kentett energiatartalmú étrend keretein belül hozzá­járul a testtömegcsökkenés­hez”, méghozzá abban az esetben, ha adagonként 1 gramm glükomannánt, összesen napi minimum 3 gramm-ot használsz.

Ezt az állítást az Európai Bizottság (EC) is engedélyezi. Nagyon kevést fogyókúrás termékről mondható el az igazolt hatás.

 

Az ördögnyelv egy növény Kelet-Ázsíában.  A fogyást támogató glükomannán a növény gumójában található.

 

Az ördögnyelv

A glükomannán egyedülálló hatóanyag, víz hatására a gyomorban megduzzad ( étvágycsökkentő hatású), csökkenti a zsírok és a szénhidrátok felszívódását.

 

Hogyan működik a glükomannán?

 

Vízben oldódó növényi rost (poliszacharid), így másabb - kiemelkedik az egyéb, rosttartalmú fogyást támogató testsúlykontroll készítmények sorából. Eltér a többi vízoldékony rosttól, ugyanis erősen viszkózus, ettől nagyon hatékony  a fogyókúra során. A tudományos kutatások alapján több úton is támogatja a fogyást:

  1. A glükomannán víz hatására méretének akár százszorosára is képes duzzadni, eltelíti a gyomrot, ezzel teltségérzetet vált ki és csökkenti az összkalóriabevitelt.
  2. Késlelteti a gyomorürítést, amivel hozzájárul a jóllakottságérzet növeléséhez.
  3. Csökkenti a szénhidrátok és a zsírok felszívódását.

 

Kiknek hasznos az ördögnyelv kapszula?

Az ördögnyelv alapvetően mindenkinek ajánlott, aki búcsút szeretne inteni a súlyfeleslegnek, egészséges és biztonságos úton.

Nagyobb súlyfelelsleg esetén is hatékonyan alkalmazható, teljesen mindegy, hogy mennyi a plusz kilók száma, az ördögnyelv beiktatása a diétás étrendbe mindig nyújthat plusz segítséget.

Különösen ajánlott azoknak, akiknek alacsonyabb a rostbevitele, illetve hirtelen fellépő falásrohamok ellen.

FONTOS! Mivel az ördögnyelv csökkenti a tápanyak felszívódást ezért terheseknek és gyermekeknek NEM ajánlott!

 

Az ördögnyelv napi bevitele:

A vitaminok, és egyéb étrend-kiegészítők, esetében fontos, hogy a megfelelő napi dózist juttasd a szervezetedbe a kívánt hatás elérése érdekében.

Túlzottan alacsony bevitel esetében a hatóanyag el sem éri a kívánt hatást (egyúttal teljes pénzkidobás a termék használata), a túlzottan magas bevitel pedig kellemetlen mellékhatásokat is okozhat.

A Magic Body Glucomannan (ördögnyelv-kivonat) kapszulát a legegyszerűbb használni, a szükséges napi adagot gyorsan, kényelmesen, gyakorlatilag bárhol és bármikor beszedheted így.

A napi 3 grammos adagot ajánlott elosztani 2-3 egyenlő adagra a nap folyamán. Az ördögnyelv-kivonatot minden esetben kb. 15-45 perccel étkezés előtt kell beszedni, bőséges folyadékkal (szénsavmentes ásványvíz - csapvíz).

Más időben használva az ördögnyelv nincs hatással a fogyásra.

A megfelelő folyadékbevitelre mindig nagyon ügyelj, nem csak a beszedéskor, hanem az egész nap folyamán is, különben székrekedés jelentkezhet (ne felejtsd, hogy a glükomannán egy vízoldékony rost!).

 

A fogyasztó hatása edzéssel ( nagyobb energia felhasználással )  növelhető. Az edzés az is ha több fizikai mozgást végzel mint eddig. Példáúl gyalog mész fel a lépcsőn és nem liftezel. Ha tömegközlekedsz, egy megállóval hamarabb szálsz le és többet gyalogolsz. Biciklivel mész dolgozni. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni egyből. Később az intenzívebb erőkifejtéssel - edzéssel nagyobb hatást érsz el!

 

Mindig biztonságos terméket vásárolj egészséged megőrzése érdekében!

 

 

Trustpilot