Betöltés...

Popsi edzés - otthon

popsi edzése otthon

Edzés otthon - popsi. 5 gyakorlat - 20perc

Vége a nyárnak, de köztudott, hogy a bikini body télen készül. Ha idén nyáron nem érted el az „álomalakot” akkor ideje a jövő évi nyárra készülni.  
Számomra az egyik legfontosabb az edzések során, hogy szép kerek fenekem legyen, de szerintem ezzel nem csak én vagyok így.

Szeretném nektek bemutatni a kedvenc popsi gyakorlataimat, amit ha nem szeretünk edzőterembe járni, akár otthon is elvégezhetünk, értelem szerűen kisebb súlyokkal, vagy súlyok nélkül.

guggolás kézisúlyzóval popsi edzése otthon

 

Első gyakorlat, amit végezz el a kerek popsi érdekébe az a guggolás kézi súlyzóval.

Vegyük fel a számunkra megfelelő súlyzót az edzőterembe, vagy ha otthon végezzük az edzést, akkor súlyzók hiányába foghatunk a kezünkbe ásványvizes palackot. Ezt követően álljunk csípő szélességű terpeszbe és guggoljunk hátra, mintha leülnénk egy székre.

Ebből végezzünk először 4x10 ismétlést.


Második gyakorlat a kitörés.   

kitörés - edzés otthon - popsi

Itt szintén használhatunk kézi súlyzókat, vizes palackokat, illetve ha nem szeretnénk megnehezíteni a gyakorlatot akkor a kezünk lehet magunk mellett.  Nagyobb harántlépésbe végezzük a kitöréseket, figyeljünk, hogy a térdünk ne menjen a lábfejünk elé.

Minél nagyobbat lépünk annál jobban fog a farizom dolgozni.

Jobb- bal lábanként 3x10-et végezzünk.Harmadik: Csípőfeszítés hátra.

Ha az edzőterembe végezzük ezt a feladatot, legjobb ha a csigás gépen a bokánkhoz erősítjük a súlyzót.

Otthon pedig bokasúllyal és szalaggal végezhető a feladat. Kicsit döntött törzzsel megtámaszkodunk, és hátra emeljük a lábunkat.
Ne lendületből emeljük a lábunkat.

Lábanként 4x10 sorozatot végezzünk.

Negyedik: Csípőfeszítés hanyatt fekve.  edzés otthon - csípőfeszítés

Ezt edzőterembe is és otthon is lehet végezni. Ha edzőterembe végezzük a gyakorlatot, akkor lehet keretbe is végezni a gyakorlatot.  A csípőnket ne lendületből emeljük fel a gyakorlat során.

Ebből a gyakorlatból végezzünk 4x10-et.


Ötödik: Lábemelés

Ez a gyakorlat nagyon sok női tornából is ismert lehet.
Térdepelve felemeljük az egyik lábunkat, majd kisebb emeléseket végzünk felfelé. Itt lehet a térd hajlatba kézi súlyzót/ vízespalackot szorítani, vagy ha van bokasúly, akkor azt ráerősíthetjük a bokánkra és ezzel nehezíthetjük a gyakorlatot. 

Lábanként 4x10 sorozatot végezzünk.
popsi edzése otthon - lábemelés

 

Trustpilot