Betöltés...

Vitaminok - Szépségápolás - 4 fontos vitamin

[vitaminok.multivitamin.jpg]

Vitaminok – Szépségápolás. 4 fontos vitamin.

Vitaminok és az ásványi anyagok a szervezeted számára fontos táplálék-kiegészítők. Szükségesek az immunrendszered működéséhez, az egészséges élethez, és a szépségápoláshoz is.
Hogyan kerül képbe a vitamin és a szépségápolás?
Közösségi platformokon életünkben fontos a megjelenés, a kép amit látunk, amire felfigyelünk. A kép amit megosztunk ismerőseinkkel – barátainkkal megörökíti az élet szép pillanatait. A szép pillanathoz a szép bőr, dús haj és a csillogó köröm is hozzátartozik. Egy kép alapján hajlamosak vagyunk véleményt formálni. A jó képekhez amik természetesen nem filterezett vagy retusált képek, szeretnénk segíteni, hogy a szép bőr, egészséges dús haj és csillogó köröm eléréséhez és fenntartásához milyen vitaminok szükségesek.

A vitaminok bevitele táplálék-kiegészítők segítségével azért szükséges, mert az élelmiszerekben, az intenzív termelés következtében csökken megtalálható vitamin mennyiség.
Vitaminok támogatják szervezetünket a betegség, stressz, kimerültség ellen. Megfelelő ellenállóképességgel (egészséggel)  csak abban az esetben rendelkezik szervezetünk ha gondoskodunk a megfelelő mennyiségű vitamin bevitelről.

 

Vannak egy féle vitamint tartalmazó vitamin készítmények mint pl. C-vitamin, D3-vitamin, és vannak több féle vitamint tartalmazó készítmények ezek a multivitaminok, sőt speciálisan kifejlesztett multivitaminok melyek összetételben figyelembe veszik, hogy Nőknek és Férfiaknak más – más a vitamin igényük. Népszerűek lettek a szépség vitaminok melyek a bőr fiatalságát – hajunk csillogását dússágát, egészségét és szépségét megőrző vitaminok fogyasztása mivel fontos, hogy jól nézzünk ki, és szépek és egészségesek legyünk.

 

Körömápolás, hosszú és fényes köröm

Ezeket elő lehet segíteni az E vitamin szedésével, mely a vérkeringés javításával fokozza az anyagcserét, így több tápanyag tud eljutni a körmökhöz is ezért egészségesebb lesz és gyorsabban fog nőni a köröm. Megelőzi a sárgás elszineződést a körmön, megerősíti a körömágyat.

Ha kevés a szervezetünkben az E vitamin, töredezett lehet a köröm.

Az E vitamin antioxidáns tartalmának köszönhetően védi az erős károsító hatásoktól, gyakori körömlakkozás – acetonos lemosás – körömlakkozás – acetonos lemosás körfolyamat okozta felszíni sérülésektől is. 

 

Másik fontos szépség vitamin a B vitamin. Hiánya okozhatja a körmök felületén megjelenő haránt csíkokat, hosszanti barázdákat, gödröcskéket és egyéb felületi elváltozásokat.

 

Egészséges szép bőr, csillogó dús haj

A sejtek anyagcseréjét nagyban pozitívan segítő (vitamin) – ásványi anyag a Cink (Zinc).  A Cink a szervezetben mindenhol lezajló sejtszintű anyagcseréért felelős, ami fokozza a teljesítményt, férfiasságot, látást, fehérje anyagcserét, stb.  Mivel most a szépségről – szépségápolásról és az ahhoz kapcsolódó vitamin – ásványianyag hiány tünetekről  esik szó itt a Cink esetében az alacsony Cink szintet a töredezett hajvég, és pattanások is jelenthetik.

A pandémia során reflektorfénybe kerülő D3 vitamin szerepe többek között a szépségápolás területén az erős és dús hajkorona megőrzése.  A D3 vitamin a hajhagymák egészséges működése adja a hajszálak erős fejlődését és növekedését.
A D3 vitamin hiányában fokozottan kialakulhat a stressz, a stressz miatt erőteljesebb lehet a hajhullás és még felléphet egyfajta bőrbetegség (alopecia areata nevű autoimmun bőrbetegség) is ami foltos hajhulláshoz vezethet. 

Trustpilot